سرور اختصاصی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سرور اختصاصی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

شاید تا کنون با سرور اختصاصی آشنا شده‌ باشید؛ اما اگر تا به حال چیزی درباره آن نمی‌دانید و برایتان این سوال پیش آمده که سرور اختصاصی چیست، جای خوبی آمده‌اید، چرا که در این مقاله اطلاعات جامعی راجب به این مطلب(مزایای استفاده از سرور اختصاصی، کاربرد سرور اختصاصی و …) در اختیار شما قرار داده شده است. هنگام راه‌اندازی یک وب‌سایت جدید، اولین انتخابی که باید انجام دهید، انتخاب سرویس هاستینگ یا میزبانی وب مناسب برای کسب‌وکارتان است.

هرچند بسیاری از صاحبان وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های کم ترافیک یا کسب‌وکارهای کوچک، معمولاً به دلیل کاهش هزینه‌ها، سرورهای میزبانی وب مشترک را انتخاب می‌کنند، اما وب‌مسترهایی که رشد سایت یا افزایش تقاضای ترافیک وب‌سایت خود را پیش‌بینی کرده‌اند، به یک سرویس هاستینگ احتیاج دارند که انعطاف‌پذیری، امنیت و عملکرد بهتری را فراهم کند. به این نوع از فناوری سرور اختصاصی می‌گویند. یادگیری اصول اولیه سرور اختصاصی ممکن است در ابتدا گیج‌کننده به نظر برسد، اما زمانی که عملکرد آن را بدانید، یادگیری آن برای شما آسان‌تر خواهد شد.

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی یا همان dedicated server، یک برنامه میزبانی وب شناخته شده که در آن یک سرور کامل، به خودتان اختصاص داده می‌شود. این کار به شما کنترل بیشتری بر روی وب‌سایت داده و همچنین باعث می‌شود که وب‌سایت‌های دیگر تأثیری بر پارامترهای وب‌سایت شما نداشته باشند. استفاده از سرورهای اختصاصی بسیار گران‌تر از سرور هاست اشتراکی می‌باشد. با این حال، اگر سایت شما ترافیک زیادی داشته یا از نظر امنیتی اهمیت ویژه‌ای دارد، سرور اختصاصی نیز برای شما گزینه‌ای مناسب خواهد بود.

برخی از برنامه‌های سرور اختصاصی به طور کامل مدیریت می‌شوند و این بدان معنا است که شرکت میزبانی وب وظایف مدیریتی منظم، مانند راه‌اندازی اولیه سرور، اتصال، آنتی‌ویروس، اسکن امنیتی، نظارت و … را انجام می‌دهد. از این رو شما تنها مسئول راه‌اندازی سرور، نظارت بر عملکرد و غیره نیز هستید. اکنون شما می‌دانید سرور اختصاصی چیست. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر راجب به سرور اتصاصی هستید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: وب سرور چیست؟

انواع سرور اختصاصی

انواع سرور اختصاصی

حال که به طور کلی می‌دانید سرور اختصاصی چیست، می‌خواهیم انواع آن را به شما معرفی کنیم. هنگام انتخاب یک برنامه میزبانی وب اختصاصی، می‌توانید از بین سرورهای اختصاصی مدیریت شده و یا مدیریت نشده بر اساس نیاز خود انتخاب کنید.

هاستینگ مدیریت نشده: در این سرویس هاستینگ وب یا همان web hosting service، شما کنترل کامل سرور اختصاصی و نرم‌افزار آن را در اختیار دارید؛ در حالی که ارائه ‌دهنده سرویس، تنها از نظر زیرساخت‌های سخت‌افزاری شما را پشتیبانی می‌کند. میزبانی وب اختصاصی مدیریت نشده معمولاً به تخصص بیشتری در زمینه شناخت و کاربر اسکریپت‌ها، مدیریت به‌روزرسانی‌ها و مسائل مربوط به سازگاری و ایجاد پروتکل‌های امنیتی نیاز دارد.

هاستینگ مدیریت شده: در این حالت ارائه‌ دهنده سرویس هاستینگ وب اختصاصی(service for websites) مسئولیت‌های سرور را بر عهده می‌گیرند و اقداماتی مانند نظارت، پیکربندی، ایمن‌سازی و مدیریت سرور اختصاصی شما را انجام می‌دهد. هاستینگ مدیریت شده معمولاً از یک کنترل پنل سرور مانند cPanel استفاده کرده و مدیریت سرور و وب‌سایت‌هایی که از آن استفاده می‌کنند را تسهیل می‌بخشد.

نوع هاستینگ وب اختصاصی باید بر اساس تجربه و نیازتان انتخاب شود. اگر نیازهای وب‌سایت شما برای مدیریت و مسائل امنیتی بالاست و از سوی دیگر تجربه و دانش کافی را در این زمینه ندارید، هاستینگ مدیریت شده برای شما مناسب خواهد بود تا وظایف کنترلی و مدیریتی توسط خود سرویس‌دهنده را انجام شود.

بیشتر بخوانید: سرور مجازی میکروتیک چیست؟

 مزایای استفاده از  سرور اختصاصی(dedicated Server) چیست؟

مزایای سرور اختصاصی

حال که می‌دانید سرور اختصاصی چیست، بهتر است که با مزایای آن هم آشنا شوید.

پاسخ به تقاضای ترافیک بیشتر

چه سایت شما در حال حاضر با افزایش تقاضای ترافیک مواجه باشد، چه در آینده به دلیل استفاده از استراتژی‌های بازاریابی یا تبلیغات رشد کند، در هر صورت یک سرور اختصاصی تضمین‌کننده آمادگی شما برای پاسخ به افزایش ترافیک در آینده خواهد بود. این مسئله به خصوص در بازارهای رقابتی بسیار پراهمیت است. به دلیل پهنای باند محدود سرویس‌های هاستینگ سرور اشتراکی، افزایش شدید ترافیک می‌تواند منجر به عملکرد ضعیف سایت یا خرابی، نرخ پرش بالاتر و از کاهش درآمدهای بالقوه سایت شود.

بهینه‌سازی سرعت و عملکرد سایت

با یک سرور اختصاصی، وب‌سایت شما قدرت پردازش، پهنای باند یا فضای ذخیره‌سازی مشترک با سایر وب‌سایت‌ها را نخواهد داشت. این بدان معناست که قادر خواهید بود با کنترل استفاده از منابع سرور در هر زمان معین، زمان‌های آپلود صفحه و عملکرد کلی سایت خود را بهینه کرده در نتیجه افزایش سرعت سایت را تجربه کنید.

کنترل کامل سرور

برخلاف سرور اشتراکی، میزبانی وب‌سایت بر روی یک سرور اختصاصی این امکان را به شما می‌دهد که کنترل کاملی بر پیکربندی سرور، از جمله دسترسی ادمین به سرور داشته باشید. به این ترتیب می‌توانید عملکرد سرور خود را از جهات گوناگون مانند نرم‌افزار سرور، مشخصات سخت‌افزاری و سیستم عامل سرور (OS) بهینه‌سازی نمایید.

قابلیت‌های امنیتی پیشرفته

اگر کسب‌وکار شما اطلاعات حساسی را مدیریت می‌کند، مثلاً داده‌های مشتری، شماره کارت اعتباری و …، یک سرور اختصاصی می‌تواند قابلیت‌های امنیتی وب بیشتری را در اختیار شما قرار دهد. با استفاده از یک سرور اختصاصی، آدرس پروتکل اینترنت (IP) اختصاصی و سطوح امنیتی اختصاصی خود را خواهید داشت.

افزایش فضای ذخیره‌سازی

بسیاری از برنامه‌های میزبانی وب اختصاصی، درایوهای ذخیره‌سازی جداگانه در سرور برای داده‌های سایت، بایگانی و انجام پروسه‌های بکاپ گیری ارائه می‌کنند. این کار به افزایش فضای ذخیره داده‌ها و در نهایت بهبود عملکرد سایت از نظر سرعت لود شدن و دسترسی به اطلاعات، کمک می‌کند.

مقاله پیشنهادی: بازی spellbreak چیست؟

سرور اختصاصی چگونه کار می‌کند؟

با توجه به آن که می‌دانید سرور اختصاصی چیست و چه مزایایی دارد، بهتر است نهوه عملکرد آن را هم بدانید. برای توضیح بهتر نحوه کار سرورهای اختصاصی، بهتر است با عملکرد کلی سرورها آشنا شویم. چه سرور شما از نوع اشتراکی باشد یا مجازی، اصل اساسی در مورد نحوه عملکرد سرورها یکسان است. ارائه‌دهنده هاستینگ، از یک سرور استفاده کرده و آن را با حساب‌های کاربری جداگانه  یا ماشین‌های مجازی مختلف با استفاده از نرم‌افزار سرور تقسیم می‌کند. سپس این حساب‌ها یا ماشین‌های مجازی با هزینه‌ای خیلی کم به کاربران مختلف اجاره داده می‌شوند.

سروری که برای هاستینگ اشتراکی راه‌اندازی شده است، می‌تواند هزاران حساب کاربری را پشتیبانی کند؛ در حالی که تنها قادر است 10 تا 15 سرور مختلف را اجرا کند. از سوی دیگر، سرور اختصاصی سرویسی است که در آن سرویس‌دهنده هاستینگ وب، کل فضای سرور را به یک کاربر اجاره می‌دهد. در این حالت کامپیوتر سرور با هیچ کاربر دیگری به اشتراک گذاشته نشده و تمام منابع آن برای استفاده در دسترس یک کاربر خاص خواهد بود.

آی پی ثابت ترید

سخن آخر

تا اینجا شما پاسخی مناسب برای سوال سرور اختصاصی چیست یافتید. بسیاری از صاحبان وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های کم ترافیک یا کسب‌وکارهای کوچک، معمولاً به دلیل کاهش هزینه‌ها، سرورهای میزبانی وب مشترک را انتخاب می‌کنند؛ اما وب‌مسترهایی که رشد سایت یا افزایش تقاضای ترافیک وب‌سایت خود را پیش‌بینی کرده‌اند، به یک سرویس هاستینگ نیاز دارند که انعطاف‌پذیری، امنیت و عملکرد بهتری را فراهم کند. امید‌واریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. موفق باشید.