آموزش ریست کردن تنظیمات شبکه در ویندوز 7/8/10

آموزش ریست کردن تنظیمات شبکه در ویندوز 7/8/10
ریست کردن شبکه در ویندوز یکی از اقداماتی است که معمولاً در برخورد با مشکلات مختلف ارتباطی یا امنیتی، به عنوان یکی از راه‌حل‌های ابتدایی و مؤثر در نظر گرفته می‌شود. این عملیات، توانایی بازنشانی تمامی تنظیمات شبکه را داراست و به کاربر اجازه می‌دهد تا از حالت پیش‌فرض ویندوز برای اتصال به شبکه استفاده کند. در این نوشتار قصد داریم تا شما عزیزان را با نحوه ریست شبکه ویندوز 7،8 و 10 آشنا کنیم و دلایل انجام این کار را در اختیار شما قرار دهیم، با ما همراه باشید.

دلایل ریست شبکه ویندوز چیست؟

ریست کردن شبکه در ویندوز ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود. همانطور که این دلایل رو در مقاله نحوه ریست شبکه اندروید خواندید:
  1. حل مشکلات اتصال به اینترنت:
یکی از دلایل شایع برای ریست کردن شبکه ویندوز، حل مشکلات مربوط به اتصال به اینترنت است. ممکن است اتصال شما ناپایدار باشد یا به دلایل دیگر قطع شود. با ریست کردن شبکه، تنظیمات اتصال به حالت پیش‌فرض بازگردانده می‌شود که می‌تواند مشکلات اتصال را برطرف کند.
  1. بهبود عملکرد شبکه:
در بعضی موارد، شبکه ممکن است به دلیل تداخل‌های مختلف یا تنظیمات نادرست عملکرد نامطلوبی داشته باشد. با ریست کردن شبکه، تمامی تنظیمات به حالت پیش‌فرض بازگردانده می‌شود که می‌تواند به بهبود عملکرد شبکه کمک کند.
  1. حل مشکلات دسترسی به دستگاه‌های شبکه:
ممکن است به دلیل مشکلاتی در شبکه ویندوز، دسترسی به دستگاه‌های دیگر در شبکه را از دست بدهید. با ریست کردن شبکه ویندوز، احتمالاً می‌توانید این مشکلات را برطرف کنید و دسترسی به دستگاه‌های دیگر را بازیابی کنید.
  1. بهبود امنیت شبکه:
در صورتی که شما به شکل ناخواسته وارد تغییراتی در تنظیمات امنیتی شبکه شوید و این تغییرات به امنیت شبکه ضربه بزند، ریست کردن شبکه می‌تواند به بازگردانی تنظیمات امنیتی به حالت پیش‌فرض کمک کند و امنیت شبکه را افزایش دهد.
  1. رفع مشکلات مربوط به IP و DNS:
در بعضی موارد، مشکلاتی مانند تداخل در آدرس‌دهی IP یا مشکلات DNS ممکن است باعث عدم دسترسی به اینترنت شوند. با ریست کردن شبکه، اینگونه مشکلات معمولاً حل می‌شوند. با در نظر گرفتن این دلایل، ریست کردن شبکه می‌تواند ابزاری مؤثر برای حل مشکلات ارتباطی، بهبود عملکرد و افزایش امنیت شبکه باشد. اما قبل از انجام این عملیات، بهتر است از اثرات جانبی آن آگاهی داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که این اقدام مناسب و ضروری است. بیشتر بخوانید: آموزش ریست کردن شبکه آیفون

آموزش ریست کردن شبکه ویندوز 7 و 8

در ویندوز ۷ و دیگر ورژن‌های قدیمی، برای ریست کردن تنظیمات شبکه، می‌توانید از روش زیر استفاده کنید. ابتدا به منوی Start بروید و سپس کنترل پنل (Control Panel) را باز کنید. سپس به قسمت Network and Internet بروید و از آنجا به Network Connections بروید. در این قسمت، چیزی شبیه به تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد: ریست شبکه ویندوز 7و8 در این قسمت شبکه مورد نظر خود(شبکه‌ای که قصد ریست آن را دارید) را انتخاب و راست کلیک کنید. برای غیرفعال کردن، گزینه “Disable” را انتخاب کنید، سپس دوباره بر روی آن کلیک کنید تا فعال شود. این معمولاً مشکلات اتصال را برطرف می‌کند، اما می‌توانید یک اتصال دیگر را انتخاب کنید و دکمه حذف را در صفحه کلید فشار دهید تا آن را حذف کنید. برای نصب مجدد، به صفحه “کنتطرل پنل” بروید و بر روی نماد “اسکن برای تغییرات سخت‌افزاری” کلیک کنید تا آن را پیدا کنید. سپس ویندوز باید به طور خودکار درایورهای خود را نصب کند. در تصویر زیر، آیکون مورد نظر مشخص شده است. ریست شبکه ویندوز 7،8

آموزش ریست شبکه در ویندوز 10

ریست کردن شبکه در ویندوز باعث پاک شدن تمامی شبکه‌های موجود بر روی سیستم می‌شود. این امر به سادگی قابل انجام نیست و بدون در نظر گرفتن ریسک از دست رفتن تنظیمات شبکه انجام نمی‌شود. با این حال، با استفاده از ریست کردن شبکه، مشکلات بسیاری از کاربران به سرعت حل می‌شود و آنها به راحتی می‌توانند مشکلات شبکه سیستم عامل خود را با این روش حل کنند. با انجام ریست کردن تنظیمات، تمامی تغییراتی که اعمال کرده‌ایم را از بین می‌بریم و تنظیمات شبکه به حالت پیش‌فرض باز می‌گردند. برای درک بهتر از پروسه ریست کردن شبکه، باید بدانیم که ویندوز با این روش چه بخش‌هایی از سیستم را ریست می‌کند و وظیفه این بخش‌ها چیست:
  1. Winsock: این واسط کاربری برای برنامه‌هایی است که درخواست‌های ورودی و خروجی را به اینترنت ارسال می‌کنند.
  2. TCP/IP: این پروتکل کنترل انتقال/پروتکل اینترنت است که به تمامی دستگاه‌های شبکه موجود در رایانه اجازه می‌دهد تا از طریق اینترنت ارتباط برقرار کنند.
پس با انجام ریست کردن شبکه، اگر تنظیماتی به طور دستی در این بخش‌ها اعمال کرده‌اید، این تنظیمات از بین می‌روند و باید پس از ریست کردن، مجدداً این کار را انجام دهید. مقاله پیشنهادی: نشت آی پی چیست؟

روش اول ریست شبکه ویندوز 10

برای ریست کردن تنظیمات شبکه به طور کلی، دو روش وجود دارد که هرکدام دارای مزایا و معایب خود می‌باشند. در روش اول، بخشی از تنظیمات شبکه ریست می‌شود، در حالی که در روش دیگر تمامی تنظیمات شبکه بازنشانی می‌شوند. برای انجام ریست شبکه ویندوز 10، ابتدا وارد منو “Start” شوید و کلمه “NETWORK” را تایپ کنید، سپس گزینهNetwork and Sharing Center را انتخاب کنید. ریست شبکه ویندوز 10 سپس در Windows Setting گزینه Network and Internet را انتخاب کنید. ریست شبکه ویندوز 10. در این مرحله در منوی سمت چپ گزینه Status را انتخاب کنید، سپس به پایین صفحه بروید تا زمانی که گزینه Network Reset را ببنید. ریست شبکه در ویندوز 10 با کلیک روی گزینه Network Reset صفحه اطلاعات ریست کردن شبکه نمایش داده می‌شود، هر موقع آماده انجام عملیات بودید روی گزینه Reset Now کلیک کنید. ریست کردن شبکه ویندوز 10 در پنجره باز شده روی گزینه YES کلیک کنید تا ریست کردن شبکه شروع شود، همچنین این عملیات باعث ریست شدن کامپیوتر شما می شود. نحوه ریست شبکه ویندوز 10 وقتی سیستم ریست شد، مشاهده می‌کنید که به هیچ شبکه ای متصل نیستید، دلیل این است که تنظیمات ریست شده اند، برای حل این مشکل تنها کافی است شبکه مورد نظر را انتخاب کرده و دوباره Connect شوید. آموزش ریست شبکه ویندوز 10 اگر تنظیمات TCP / IP شما به طور خودکار تنظیم شده باشد، اتصال شبکه اینترنت باید تنظیمات شبکه مناسب را تشخیص دهد و بدون هیچ مشکلی به اینترنت متصل شود. بیشتر بخوانید: مدیریت سرور چیست؟

روش دوم ریست شبکه ویندوز 10

قبل از بازنشانی تنظیمات شبکه، اگر از نرم‌افزارهای شبکه استفاده می‌کنید، ممکن است نیاز باشد آنها را مجدداً پیکربندی کنید تا به درستی کار کنند. همچنین، اگر از یک سرور تغییر آی پی به یک شبکه دیگر متصل هستید، ممکن است نیاز باشد تنظیمات سرور خود را دوباره تنظیم کنید. برای انجام این کار، ابتدا گزینه “Start” را انتخاب کرده و کلمه “Internet Option” را تایپ کنید، سپس گزینه “Internet Option” را انتخاب کنید. ریست شبکه ویندوز 10 روش دوم در منوی Internet Option گزینه Connections را  انتخاب کنید. حال گزینه LAN Setting را انتخاب کنید و در پنجره تنظیمات LAN، استفاده از سرور پروکسی را برای LAN خود انتخاب کنید. در قسمت آدرس ، آدرس مربوط به سرور پراکسی LAN شرکت خود را تایپ کنید. برای پذیرش تغییرات ، در هر دو پنجره گزینه OK را انتخاب کنید. چگونه ریست شبکه ویندوز 10 در این حالت ممکن است نیاز باشد که رایانه خود یا کارت شبکه را ریست کنید تا تغییرات به شکل موثر اعمال شود.   آی پی ثابت ترید

سخن آخر

در پایان، ریست کردن شبکه در ویندوز می‌تواند یک راه حل سریع و مؤثر برای حل مشکلات ارتباطی و بهبود عملکرد شبکه باشد. با انجام این عملیات، شما می‌توانید به سرعت به تنظیمات پیش‌فرض بازگردیده و به کار خود ادامه دهید. امیدوارم با این راهنما، مشکلات شبکه خود را به سرعت حل کنید و از تجربه بهتری در استفاده از ویندوز لذت ببرید.

سوالات متداول

سوالات متداول درباره نحوه ریست شبکه در ویندوز

   بله، با ریست کردن شبکه تمامی تنظیمات شبکه از جمله اتصالات Wi-Fi و Ethernet  و هرگونه تنظیمات IP و DNS بازنشانی می‌شوند.

بله، در مدتی کوتاه بعد از ریست کردن شبکه، اتصال به اینترنت ممکن است قطع شود. اما بعد از چند لحظه، شبکه مجدداً برای اتصال تلاش خواهد کرد و به طور عمومی اتصال برقرار خواهد شد.

   نه، ریست کردن شبکه فقط تأثیری بر روی تنظیمات شبکه دارد و هیچ تغییری در فایل‌ها یا برنامه‌های شما ایجاد نمی‌کند.

   اگر با مشکلات ارتباطی مانند قطعی اینترنت یا عدم دسترسی به دستگاه‌های شبکه مواجه هستید، ریست کردن شبکه می‌تواند اولین گامی برای حل مشکلات باشد. اگر این روش موثر نبود، می‌توانید به روش‌های دیگر مانند بررسی درایورها یا تنظیمات دیگر شبکه‌ی خود را بررسی کنید.

   بله، مراحل ریست کردن شبکه در ویندوز ۷، ۸ و ۱۰ به طور کلی مشابه است، با این تفاوت که گاهی ممکن است مسیرها یا نام‌های گزینه‌ها کمی متفاوت باشند.